Ga naar de inhoud

Afrikaanse loterijen

In Afrika zijn er verschillende loterijen die populair zijn in verschillende landen. Enkele van de beroemde loterijen in bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Marokko, Ghana en Nigeria zijn de volgende. Naast deze loterijen zijn er in andere Afrikaanse landen ook nationale en regionale loterijen actief, zoals de Uganda National Lottery, Kenyan Lotto, Tanzania Sports Betting, Zambia Lotto, en vele andere.

Zuid-Afrikaans papiergeld op een tafel. Er is een briefje van tweehonderd rand te zien met het gezicht van Nelson Mandela erop.

De bekendste loterijen uit Afrika

Onderstaand de meest gespeelde lottos in de diverse Afrikaanse landen.

Zuid-Afrikaanse Nationale Loterij

Zuid-Afrikaanse Nationale Loterij: Dit is de nationale loterij van Zuid-Afrika en is een van de oudste en grootste loterijen op het Afrikaanse continent. De South African National Lottery werd opgericht in 2000 en biedt verschillende spellen aan, zoals Lotto, Powerball en SportStake. Het is erg populair in Zuid-Afrika en heeft grote jackpots en prijzen.

La Marocaine des Jeux et des Sports

Marokkaanse Loterij (La Marocaine des Jeux et des Sports): Dit is de nationale loterij van Marokko en biedt verschillende soorten spellen en trekkingen. Deze loterij in Marokko werd opgericht in 1962 en biedt verschillende trekkingsspellen, kraskaarten en sportweddenschappen. Het is een van de populairste kansspelen in Marokko.

Ghana National Lottery

Ghana National Lottery: Deze loterij is actief in Ghana en heeft verschillende spellen zoals Monday Deals, Lucky Tuesday en Powerball. De Ghana National Lottery bestaat al sinds 1958 en is een belangrijke speler in de gokindustrie van Ghana. Ze bieden verschillende loterijspellen aan, zoals Monday Special, Lucky Tuesday, Midweek, Fortune Thursday, Friday Bonanza en National Weekly Lotto.

Nigerian National Lottery

De Nigerian National Lottery is opgericht in 2005 en wordt beheerd door de National Lottery Regulatory Commission in Nigeria. Ze bieden diverse spelopties, waaronder Premier Lotto (Baba Ijebu), Golden Chance Lotto, Western Lotto en meer.

Premier Lotto, Baba Ijebu en Golden Chance Lotto

Nigeriaanse Nationale Loterij: Dit is de nationale loterij van Nigeria en biedt een verscheidenheid aan spellen, waaronder Premier Lotto, Baba Ijebu en Golden Chance Lotto.

Het is belangrijk op te merken dat er in verschillende Afrikaanse landen veel meer loterijen en kansspelen zijn. Beschikbaarheid en populariteit kunnen per land en toepasselijke wet- en regelgeving verschillen.