Ga naar de inhoud

Brazilaanse loterijen

In Brazilië exploiteert Caixa Econômica Federal, de Braziliaanse overheidsbank, verschillende loterijen. Hier zijn enkele van de beroemdste loterijen in Brazilië: Meer informatie op loterias-brasileiras.com

Mega Sena

Mega-Sena: Dit is de meest populaire loterij in Brazilië. Het biedt enorme bonussen en wordt twee keer per week gehouden. Spelers kiezen zes nummers uit een bereik van 1 tot 60.

Quina

Quina: In deze loterij kiezen spelers 5 nummers uit het bereik van 1 tot 80. Speel elke dag, combineer 2, 3, 4 of 5 nummers om prijzen te winnen.

lotofacil

Lotofácil: Deze loterij heeft een eenvoudiger formaat. Spelers kiezen 15 nummers uit een reeks van 1 tot 25. Match de 11, 12, 13, 14 of 15 nummers voor een prijs.

Dupla Sena

Dupla Sena: Bij deze trekking kunnen spelers twee keer winnen. Ze kiezen zes nummers voor elke groep. Match 3, 4, 5 of 6 nummers in elke groep om een ​​prijs te winnen.

Lotomania

Lotomania: Dit is een unieke loterij waarbij spelers 50 nummers moeten kiezen uit het bereik van 1 tot 100. Beloningen zijn gebaseerd op het matchen van een bepaald aantal nummers.

Naast deze loterijen zijn er nog andere kleinere loterijen in Brazilië zoals Timemania, Dia de Sorte en Federal. Deze loterijen hebben hun eigen regels en prijsstructuren.

Caixa Econômica Federal houdt toezicht loterijen

In Brazilië worden loterijen gereguleerd door het agentschap van de Federale Spaarbank (Caixa Econômica Federal). Caixa is een Braziliaanse overheidsbank die verantwoordelijk is voor verschillende financiële diensten, waaronder de organisatie en regulering van loterijen.

Caixa Econômica Federal is verantwoordelijk voor de regulering, vergunningverlening en controle van alle loterijactiviteiten in Brazilië. Zij zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de eerlijkheid, transparantie en integriteit van loterijspelen in het land.

Naast het monitoren van loterijen, biedt Caixa bankdiensten, sociale programma’s en andere financiële diensten aan Brazilianen. Ze beheren verschillende loterijen zoals de populaire Mega-Sena en Quina.