Ga naar de inhoud

Australische loterijen

In Australië worden verschillende loterijen georganiseerd door verschillende organisaties. Hier is een overzicht van de belangrijkste loterijen in Australië:

Welke nationale loterijen heeft Australie?

Onderstaand de bekendste loterijen of lotto die er gespeeld worden, Naast deze grote loterijorganisaties zijn er ook kleinere, lokale loterijen en krasloten die beschikbaar zijn in verschillende regio’s van Australië. Deze kunnen variëren afhankelijk van de staat of het grondgebied waarin je je bevindt. Meer op informatie op australiaslotteries.com

The Lott Australie

The Lott is de verzamelnaam van de loterijen van de Australische loterijorganisatie Tatts Group Limited. De Lott bevat een verscheidenheid aan loterijspellen, zoals:

Saturday Lotto

Deze wekelijkse loterij is een van de oudste en meest populaire in Australië. Spelers kiezen zes nummers uit een bereik van 1 tot 45.

Monday and Wednesday Lotto

Deze tweewekelijkse lotto’s hebben vergelijkbare regels als de Saturday Lotto, maar worden op maandag en woensdag gespeeld.

Oz Lotto

Oz Lotto biedt grotere jackpots en wekelijkse trekkingen. Spelers kiezen zeven nummers uit een bereik van 1 tot 45.

Australia Powerball

De Australia Powerball is een andere populaire loterij van The Lott. Spelers kiezen zeven nummers uit een bereik van 1 tot 35, plus een Powerball-nummer uit een bereik van 1 tot 20.

Betaal voor het leven: deze loterij biedt een unieke prijzenstructuur. Winnaars ontvangen gedurende 20 jaar een vast bedrag van A $ 20.000 per maand. Spelers kiezen zeven nummers uit een bereik van 1 tot 44.

Golden Casket

Golden Casket is een divisie van de Tatts Group en is actief in Queensland. Het werkt de volgende loterijen:

Golden Lotto

voorheen bekend als Lotto 6/45, is de Golden Lotto vergelijkbaar met de Saturday Lotto. Spelers kiezen zes nummers uit een bereik van 1 tot 45.

Queensland Powerball

Dit is de exclusieve Powerball-loterij die wordt aangeboden in Queensland.

Lotterywest

Lotterywest is de loterijorganisatie voor de staat West-Australië. Ze exploiteren een verscheidenheid aan loterijen, waaronder:

WA Saturday/ monday Lotto

Wekelijkse trekkingen volgen dezelfde regels als The Lott’s Saturday Lotto. Deze loterij wordt elke maandag gespeeld en heeft vergelijkbare regels als andere Monday en Wednesday Lotto-spellen.

New South Wales Lottery

De New South Wales Lottery is verantwoordelijk voor het beheer van de loterij in New South Wales. Deze omvatten:

Over Australie en Oceanie

Oceanië is een geografische regio die voornamelijk bestaat uit eilandnaties in de Stille Oceaan. Het is onderverdeeld in vier primaire subregio’s: Australazië (Australië en Nieuw-Zeeland), Melanesië, Micronesië en Polynesië. Hier is een meer gedetailleerd overzicht: De regio omvat een breed scala aan landschappen, van de uitgestrekte woestijnen van Australië tot de bergachtige terreinen van Nieuw-Zeeland en de tropische eilanden van de Stille Oceaan. Grote rivieren zoals de Murray-Darling in Australië en de Waikato in Nieuw-Zeeland vormen belangrijke geografische kenmerken.

Economie Australie

Australië en Nieuw-Zeeland hebben zeer ontwikkelde economieën, terwijl veel van de kleinere eilandnaties afhankelijk zijn van landbouw, toerisme en visserij. Australië is rijk aan natuurlijke hulpbronnen zoals kolen en ijzererts, en het heeft een sterke dienstensector. Oceanië is cultureel divers, met inheemse bevolkingsgroepen zoals de Aboriginals in Australië en de Maori in Nieuw-Zeeland. Er zijn ook invloeden van Europese kolonisatie, evenals Aziatische en Amerikaanse culturele invloeden, met name in Australië en Nieuw-Zeeland.

Australië en Nieuw-Zeeland zijn democratieën met parlementaire systemen. De kleinere eilandnaties hebben verschillende vormen van bestuur, variërend van traditionele koninkrijken zoals Tonga tot republieken zoals Fiji.

Hoewel niet zo wijdverspreid als in andere delen van de wereld, zijn er in sommige delen van Oceanië loterijen beschikbaar. In Australië zijn spellen als “Oz Lotto” en “Powerball” populair, terwijl Nieuw-Zeeland zijn eigen “Lotto” heeft.