Ga naar de inhoud

Lotto 6aus40 Germany

Duitsers spelen graag mee in loterijen. Geen verrassing, als je bedenkt dat 45.7 procent van de EuroJackpot winnaars uit dit land komt! EuroJackpot is zeker niet de enige populaire loterij onder onze Oosterburen. Zo kent vrijwel iedere Duitser ‘Lotto6aus49’, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1955. Wat maakt deze loterij zo bijzonder?

Lotto6aus49: de populairste loterij van Duitsland

Lotto6aus49 is een Duitse loterij die al meer dan 60 jaar oud is. Het werd opgericht in 1955 en bleek meteen een succes. Wel vonden er de eerste jaren een aantal veranderingen plaats. Zo werd het in de jaren zeventig onderdeel van de ‘Deutscher Lotto-und-Totoblock’ om nog meer nieuwe spelers aan te trekken. Dit bleek een goede beslissing, want Lotto6aus49 mag zich inmiddels de populairste loterij van Duitsland noemen. De grote prijzenpot draagt daar ongetwijfeld aan bij. Soms betaalt de loterij wel meer dan 5 miljard euro aan prijzen uit. Er zijn dus een hoop winnaars, en wie weet ben jij er binnenkort wel een van.

Regels van Lotto6aus49
De simpele regels maken deze loterij toegankelijk voor iedereen. De basisregel is dat iedere deelnemer 6 nummers uit een rang van 1 tot en met 49 moet kiezen. Je mag de nummers op je ticket zelf kiezen. Gebruik bijvoorbeeld je geboortedatum of lievelingsnummer. Je wint geld als de nummers op het ticket matchen met de nummers die tijdens de loterij trekking tevoorschijn komen.

De grootste Duitse Jackpot ooit

Lotto6aus49 kent in haar geschiedenis een aantal bijzondere momenten. Zo werd in december 2007 de grootste Jackpot ooit gewonnen door drie hele fortuinlijke spelers. Zij moesten een indrukwekkende prijs van in totaal 45,382,458 euro met elkaar delen! De grootste Jackpot voor een persoon viel in oktober 2006, toen iemand maar liefst 37,688,292 euro won!

Bekijk de loterij trekking live
Op woensdag- en zaterdagavond zitten veel Duitse Lottoaus49 spelers in spanning voor de televisie. Om 18.25 uur vindt namelijk de trekking plaats in Saarbrücken. Vroeger vormde Frankfurt de locatie, maar Saarbrücken was praktischer. De uitslag wordt bekend gemaakt op de nationale televisie voordat het nieuws begint. In het verleden kon je het ook live volgen op ARD TV, maar in 2013 werd dit vanwege een gebrek aan kijkers afgeschaft. Wil je de trekkingsuitslag toch live zien? Geen probleem, want er is een livestream beschikbaar. Overigens zijn de oude trekkingen in een online archief te bekijken.

Lucratieve loterij
Lotto6aus49 garandeert dat er doordweeks een Jackpot van minstens een miljoen euro valt. In het weekend is dit aantal zelfs verdriedubbeld naar 3 miljoen euro. Over een mooi weekend gesproken! Deze loterij uit Duitsland is dan ook zeer lucratief. Wanneer er geen Jackpot valt, wordt de prijzenpot dertien keer verhoogt. Het kan zijn er dat er na 13 keer nog steeds geen Jackpot winnaar is. In dat geval wordt het bedrag automatisch verdeeld over de winnaars in de categorie eronder.

Verschillende prijscategorieën 6aus49 Lotto

De Jackpot van 6aus49 is indrukwekkend. Natuurlijk is de kans dat je het wint niet ontzettend groot. Gelukkig zijn er nog negen andere prijscategorieën waarin je wel kunt belanden. De bovenste categorieën bevatten natuurlijk de meeste prijzen. Om in de laagste categorie te belanden moet je minstens twee standaard nummers en het bonus nummer goed hebben.

Win de Jackpot met het bonus nummer
Met zes goede nummers win je echter nog niet de Jackpot. Er is namelijk ook sprake van een ‘bonus bal’ die tijdens een extra trekking tevoorschijn komt. Dit is het ‘supernummer’ of, zoals de Duitsers het zo mooi noemen, ‘superzahl’. Het voordeel van dit nummer is dat je eigenlijk een extra kans hebt om te winnen. Daarvoor moet je tijdens het kopen van een loterij ticket een bonusnummer uit 1 tot en met 9 kiezen. Heb je alle standaard nummers en het bonus nummer goed? Dan zal je leven nooit meer hetzelfde zijn omdat je de Jackpot hebt gewonnen!